programok

A város mindig gondoskodik arról, hogy az ide érkező vendég ne csak a strand élményével gazdagodva távozzon, hisz számtalan programot nyújt szórakozásra, pihenésre, kikapcsolódásra, mi szállásadónként pedig arra törekszünk hogy nálunk érezze jól magát, és mi adjuk a legtöbbet vendégeinknek.

Elmúlt a tél, beköszöntött a tavasz. Változatlan szállás árakkal várjuk kedves vendégeinket. Városunkban januártól emelkedett az IFA összege, ez vendég éjszakánként 500 Ft a felnőtteknek.

Prógramok özöne várható tavasszal és nyár elején, majd nyáron is. Ízelítőül belőlük.

 

Bohém Rapszódiák Akusztikusan koncert lesz a hajdúszoboszlói Rock Cafe-ban a május 12-én, gyere téged is vár a rock.A Rock Café és a Magyar Queen Rajongók Klubja szervezésében: Bohém Rapszódiák Akusztikusan! Beszélgetés a Klubvezetővel: A Queen Magyarországon, klubtörténet. Közreműködik klasszikus gitáron Szabó Krisztián.Börze, kiállítás, tombola! Fellép: az Aqueencum Zenekar!

Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál

A jó idő beköszöntével megrendezett gasztronómiai eseményen grillezett, szabad tűzön készült ételeket és azokhoz illő ízletes söröket, sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg az ínyencek. A rendezvény szlogenje: Frissen sütött szaftos grillek, kísérje le hideg sörrel!   2016. június 2-4.  Részletes programok itt.

 

A Hortobágyi Nemzeti Parkban május 13-án szeretettel várja az érdeklődőket lovastúrájára.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság olyan lovastúrát szervez, mely kuriózumnak tekinthető. hiszen nem gyakran adatik meg, hogy a lovasok védett, háborítatlan területeken lovagolhassanak. Most a túra keretében a nemzeti park természetvédelmi őrének vezetésével erre is mód nyílik. A túra hossza kb. 50 km, ami a résztvevők igényei szerint módosítható.
Igény esetén ló bérlésére is van lehetőség, melynek ára max. 15 000 Ft. Továbbá korlátozott számban szekeres kíséret is igényelhető, ennek ára a túra díján felül 30 000 Ft, mely költség a szekéren utazók között szétoszlik. Információ.

 

Pusztai gyereknap-Térségi

Május utolsó hétvégéjén hagyományosan a Hortobágyon is a gyermekeké a főszerep. A hortobágyi pusztában változatos programlehetőségekkel várják a látogatókat.

Programok.

A Nap ünnepe – Táncoljuk át az éjszakát! Június 24.

Szent Iván éjjelén évszázadok óta tüzek gyulladnak, tündérek libbennek, párra találnak a magányosok.

A rendezvényre várjuk azokat, akik az év legrövidebb éjszakáján részesei akarnak lenni egy különleges élménynek és zenével, tánccal akarják átmulatni Szent Iván éjszakáját.

Hajdúsági Ízek Fesztiválja  június 30 – július 02.

Hajdúsági Ízek Fesztiválja várja az érdeklődőket Hajdúszoboszlón a három napos rendezvény idején.
Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, ételkóstolókkal, főzőversenyekkel, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé. A rendezvény színpadán koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.

 

Fűtési időszakban a szálláshelyet csak 2 éjszakára lehet foglalni minimum és csak három nappal korábban. Hogy ez jobban működjön, ezért találtuk ki azt a kedvezményt ami így szól:

Foglaljon három nappal vagy többel korábban legalább 5 éjszakát és csak fizessen négyet!

Várjuk szeretettel egész télen!

2016. ősz/tél

Rocktóber feszt  a Rock Cafeban! Minden hétvégén koncertek!  A városban rengeteg program lesz! Dumaszínház, Mária énekek versenye, magyar fűrdőkultúra napja,  szüreti mulatság, szaunázók éjszakája, Dömötör- napi behajtás, Halloween party, Rákász Gergely koncert, Aranyosi est, Márton napi liba-lakoma, luca-napi vigasság és az évet záró óévbúcsúztató szilveszteri csergetés.  Mindezekkel kapcsolatban tájékozódjon itt.

 

P R O G R A M O K   A   V Á R O S B A N   É S   A   K Ö R N Y É K E N

2016.

M Á R C I U S

Szoboszlói Toros Napok

március 12-14 Szent István Park

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát a 2016-os évben is!
A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése!
A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett!
Fald fel Szoboszlót! Toros ételek kritikus mennyiségben!

Roy & Ádám trio koncert

Március 14.

A hajdúszoboszlói Rock Cafe-ban ismét koncertet ad a Roy&Ádám trio, valamint fellép Ed Phillips és a Memphis Patrol március 14-én.
Program
A két zenekartól akik külön-külön is klubbontó koncertekkel járja a Nagyvilágot, slágerparádé várható ezen az estén. Így együtt nagy párost alkotnak és dalok terén csakis a legjobbakból várható válogatás, a legjobbaktól.
Roy&Ádám Trió
16 éve töretlen a sikerük. 6 album, 22 videóklip. Legnagyobb slágerek: A csapból is én folyok!, Trambulin, Feketén a hófehér, Csak 1 pillanat, Az otthon itt van, Az én órám másképp jár.
Zenekari oldal: www.facebook.com/royesadamtrio
Ed Philips and the Memphis Patrol
Felsőpolcos Rockabilly és Rock and Roll Európa első számú, Elvis Presley dalokat megidéző bandájától. A két évvel ezelőtti koncertjük is fantasztikus volt! A “katonaruhás” zenekar szétkapja a klubot. Elvis Live!
Zenekari oldal: www.facebook.com/elvispatrol
Helyszín
Rock Cafe Hajdúszoboszló

Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok

A rendezvények helyszíne:
Kovács Máté Kulturális Központ (Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.)
Helyreszóló belépőjegyek válthatók a Kulturális Központban.

2016. március 4 – április 3.

Minden évben tavasszal Hajdúszoboszlón a kultúráé és a művészeteké a főszerep a rendezvények tekintetében.
A Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok rendezvénysorozat helyszínei az idei évben a megújult Kulturális Központ. A több hetes rendezvényen kiállítások, színházi előadások, könnyű és komoly zenei koncertek és egyéb szórakoztató műsorok szerepelnek majd a programban.

Program

Március 4. (péntek) 18 óra
A Kulturális Központ művészeti csoportjainak gálaműsora

Március 6. (vasárnap) 18 óra
Zorán koncert
Belépődíj: 5.500 forint és 4.800 forint

Március 7. (hétfő) 17 óra
„Korhatártalanul – 50 után is aktívan”
Endrei Judit könyvbemutatója
A belépés díjtalan!

Március 11. (péntek) 17 óra
Burai István grafikus, képzőművész és szobrász kiállításmegnyitója
Megnyitja: Cs. Tóth János művészeti író
Március 11. (péntek) 19 óra
Muzikális Klub
Vendégünk a Pawnshop blues együttes
A belépés díjtalan!

Március 15. (kedd) 16 óra
Alma együttes koncertje
Belépődíj: 1.500 forint

Március 17. (csütörtök) 19 óra
Csányi Sándor önálló estje – avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket?
Belépődíj: 2.300 forint és 2000 forint

Március 21. (hétfő) 17 óra
Nevető klasszikusok Homérosztól Sánta Ferencig (irodalomtörténet diákszájon)
Előadó: Erdei Sándor újságíró
Közreműködik: Bárdosi Ildikó népdalénekes
A belépés díjtalan!

Március 23. (szerda) 17 óra
Világkóstoló – Tunézia
Szabó Miklós hivatásos világjáró ételkóstolóval egybekötött előadása
A belépés díjtalan!

Március 24. (csütörtök) 15 óra
Húsvéti kézműves játszóház
17 óra Táncház
A belépés díjtalan!

Március 25. (péntek) 19 óra
Mága Zoltán koncertje
Belépődíj: 5.500 forint és 5.000 forint

Március 26. (szombat) 17 óra
„Öröm a zene”
X. SzobRock – Amatőr Rockzenekarok Tehetségkutató Versenye
Belépődíj: 700 forint

Április 3. (vasárnap) 17 óra
Nótagála
Fellépnek: Gyulai Erzsébet, Farkas Rozika, Csizmadia János, Liszter Sándor és a Vadrózsák
Belépődíj: 1.900 forint és 1.500 forint

2015. S Z E P T E M B E R

Szeptember 5.

Birka- és Slambucfőző Örömnap

Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik a helyi Kovács Máté Művelődési Központ munkatársai, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal. A rendezvény célja továbbá, hogy a magyar konyha e fontos területének értékei megőrzésre kerüljenek, valamint megismerésre kerüljenek a városba érkező bel- és külföldi vendégek számára.
Ez az alkalom nem hasonlítható más főzőversenyhez. Nem is verseny, inkább egy “baráti összejövetel hagyományos magyar ételek társaságában. A jó hangulat a magyar ízek elengedhetetlen kísérője, melyet szórakoztató programok is kísérnek a repülőtér területén felállított színpadon.
A főző-örömnapra 2015. augusztus 30-án, 12 óráig lehet jelentkezni, a szükséges nevezési lap beküldésével, vagy személyesen a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár első emeleti irodájában. Jelentkezési lap szintén itt kérhető!
Reméljük, hogy az örömnap valamennyi perce vidámságot, jókedvet, boldogságot jelent majd minden résztvevőnek, valamennyi kedves vendégnek.

Szeptember 11-13.

Bioétel- és Borfesztivál

Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. Részletes programok itt: http://hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek/bioetel-es-borfesztival

Szeptember 12.

Hajdúszoboszlói Országos Régiségvásár

Országos régiségvásár várja az érdeklődőket a Bioétel és Borfesztivál kísérőrendezvényeként a hajdúszoboszlói fesztiváltéren a rendezvény második napján.
Az érdeklődők sok-sok érdekes régiség közül válogathatnak, a kínálatban megtalálhatóak könyvek, festmények, régi használati tárgyak és még sok más érdekesség.

Hortobágyi Vadaspark napja

A Hortobágyi Vadasparkban szines családi programok várják a látogatókat szeptember második hétvégéjén.
Színes családi programok, névadó verseny eredményhirdetése, névtábla avatás,
díjátadó, csillagséta.

Szeptember 18-20.

Debreczeni Zamat Fesztivál

Az ide évben is várja az érdeklődőket a Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál a Nagyerdő mellett az Egyetem téren.

Szeptember 26.

RANDORI 50

RANDORI 50, ötven ellenfeles küzdelem lesz a Városi sportházban szeptember 26-án 14.30 órától.
A randori a judo terminológiából átvett kifejezés laza, erőlködéstől mentes küzdelmet jelent, ahol elsősorban nem a győzelemre törekszünk, hanem igyekszünk az edzéseken megtanult karate-do – és egyéb harci – technikákat a gyakorlatba átültetni.

Szeptember 27.

Turizmus Világnapja a Hungarospa-ban

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum szeptember 27-én a turizmus világnapja alkalmából ismét szórakoztató programokkal várja vendégeit.
Gyermek program és vízi Zumba az Aqua-Palace élményfürdőben.
Helyszín: Aqua-Palace élményfürdő

M Á R C I U S

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát a 2015-ös évben is!

A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése!
A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett!
Fald fel Szoboszlót! Toros ételek kritikus mennyiségben!

Részletes programok megtekintéséhez kattintson ide!

 

 

N O VE M B E R 

November 7-9.

Márton Napi Libalakoma

 

IV. Márton Napi Libalakoma

November második hétvégéjén, Márton nap alkalmából új borral és libából készült ételekkel várják a látogatókat a szervezők. A rendezvényen a libából készített ételek mellé neves magyar pincészetek újbor kínálatát is megízlelhetik a látogatók. A Lakoma az év záró gasztronómiai eseményként több zenés és kulturális programmal is várja majd az érdeklődőket.

O K T Ó B E R 

Október 31.

Halloween éjszakai fürdő

Az Aqua-Palace élményfürdőben Hajdúszoboszlón halloween idején október 31-én éjszakai fürdő várja a látogatókat.

Ezen a napon a hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdő hosszabbított nyitva tartással 10.00 – 24.00 között várja a fürdőzni vágyókat.

Műsor

DJ Pufi

Helyszín

Aqua-Palace élményfürdő

Október 25.

Dömötör-napi juhtor

Dömötör napjához kapcsolódó néphagyományokat felelevenítő programokkal várja látogatóit a Bocskai István Múzeum Hajdúszoboszlón október 25-én.

Dömötör napját (október 26.) juhászújévnek is nevezték, mert ezen a napon számoltak el a fogadott juhászok gazdáikkal, ami után több napon át tartó mulatságot rendeztek.

A Dömötör-napi mulatságokat juhászbálnak, juhtornak és dömötörözésnek is nevezték. „Dömötör juhászt táncoltat” – ahogy a nádudvari mondás is tartja. Hajdúszoboszlón Dömötör napján hagyományosan állatvásárt tartottak. A Dömötör-nap és a szüretek hagyományát felidézve programunk a következő lesz:

Program

14.00 – 18.00 gyerekfoglalkozások (szőlőtaposás, darálás, préselés)
16.00 – 16.30 előadás
– Kovács László Erik: Magyar elemek az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján. A kunsági birkapörkölt.
16.30 – 16.50 ismertetők
– Sipos Anita Csilla: A kőszegi szőlőjövés ünnepe.
– Magdus Andrea: Emmausz-járás Bólyban.
16.50 – 17.10 filmvetítés
– Jeles napok, népszokások (szeptember-október)
17.10 – 18.00 bor- és gomolyakóstoló
A rendezvény folyamán megtekinthető egynapos kamarakiállításunk: Néprajzi kincseink I. (A juhtartás és a szőlőművelés eszközei)

Időpont

október 25., szombat, 14.00 – 18.00

Helyszín

Bocskai István Múzeum

S Z E P T E M B E R 

Szeptember 2.

  A hajdúk letelepítésének ünnepe, a Város Napja.

Szeptember 6.

   Birka- és slambucfőző örömnap.

Szeptember 12-14.

   Bioétel- és borfesztivál

Szeptember 13.

   Országos régiségvásár

 

 

M Á J U S

 

Itt a tavasz, nyitnak a virágok, nyit a strand, nyitnak a gitárok, a szívek , a természet és minden.

2014. május 1.

A hajdúszoboszlói nyári szezon nyitó bulija a Hungarosparty strandnyitó rendezvény.

Az esti rendezvényen divatbemutató, magyar popsztárok és végül tűzijáték szórakoztatja a vendégeket.

2014. május 02-03.

Hajdúszoboszló Rock Majális várja az érdeklődőket 2014. május 02-03 között a Rock Café udvarán.

Pénteken és szombaton is vár minden érdeklődőt a már hagyományosnak mondható Rock Café majális rendezvénye.